Zoek
Traditionele Engelse custard ... Met niks te
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 dl melk
1 mespunt zout
1 vanillestokje
80 gr suiker
1 ei
4 eieren
Bereiding
1
Breng de melk met het zout, het in de lengte doorgesneden vanillestokje en de suiker heel langzaam aan de kook.
2
Haal de pan van het vuur en laat met een deksel op de pan nog 10 minuten staan.
3
Haal het vanillestokje uit de melk, schrap het merg er met een puntig mesje uit en doe dat weer terug in de melk.
4
Klop de eieren los en giet in een klein straaltje en al kloppende de warme melk erbij.
5
Vet een ovenvaste schaal in met boter en giet de custard erin.
6
Dek de schaal af en zet deze in een voorverwarmde oven van 180° C, Bak de custard 20 minuten.
7
Eet warm of koud.
Traditionele Engelse custard ... Met niks te is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Vijgentaartje
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept