5 HEERLIJKE KRUIDENBOTER RECEPTEN

12
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruidenboter zelf maken.
  • 2 Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten.
  • 3 Dat alles wordt door de boter gemengd.
  • 4 Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit een pakje van de een winkel.
  • 5 INGREDIENTEN:
  • 6 BASISKRUIDENBOTER
  • 7 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 8 Bosje bieslook fijngesneden
  • 9 Bosje peterselie, fijngesneden 1
  • 0 1 teentje knoflook, geperst 1
  • 1 1 theelepel citroensap 1
  • 2 1 theelepel vergemalen zwarte peper 1
  • 3 1 theleepel grof zeezout 1
  • 4 Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel! 1
  • 5 ITALIAANSE KRUIDENBOTER; 1
  • 6 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1
  • 7 Bosje basilicum fijngesneden 1
  • 8 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden 1
  • 9 1 teentje knoflook, geperst 2
  • 0 ½ theelepel vergemalen zwarte peper 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk voor op brood of over de pasta. ENGELSE KRUIDENBOTER: 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur Bosje munt, fijngesneden Zest, geraspte schil, van 1 citroen. 1 theelepel citroensap ½ theelepel vergemalen zwart zout ½ theelepel grof zout Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes. KNOFLOOK KRUIDENBOTER: 100 gram ongezouten roomboter ½ theelepel Worcestershire sauce 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd 1 mespunt versgemalen witte peper ½ theelepel zout: fleur de sel zout PROVENCAANSE KRUIDENBOTER: 100 gram ongezouten roomboter 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden ½ theelepel lavendelbloemen 1 theelepel fleur de sel zout Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de smaak van de verse ingrediënten het best.BEREIDINGSWIJZE: Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en indien de boter nog te koud is, warm deze heel even (10 secondes, 600 watt) op in de magnetronMix de ingrediënten heel goed met een vork. Vervolgens kun je de boter in een kuipje doen of draai de boter in stuk plastic tot een soort worstvorm.Laat de boter weer koelen in de koelkast. jE KAN HET OOK INVRIEZEN, HEB JE HET ALTIJD IN VOORRAAD..

5 HEERLIJKE KRUIDENBOTER RECEPTEN is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept