Quiche Lorraine

4
100 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Meng in een kom de bloem, de Maïzena Plus en de in klontjes gesneden margarine. Zachtjes kneden en geleidelijk het water toevoegen totdat een homogeen, niet klevend deeg ontstaat. Laat het een uur rusten op een tochtvrije plaats.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik de bodem hier en daar met een vork in.
  • 4 Schik de plakjes gerookt spek op het deeg. Klop de eieren met de melk en de room, meng de Gruyère erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel op het spek.
  • 5 Bak de Quiche Lorraine 20 min. in de oven. Serveer warm.

Quiche Lorraine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche lorraine met prei
Bekijk recept
Quiche lorraine
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine (hartige spektaart)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept