2 Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke lichtgele massa.
3 Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel Amaretto of Marsala en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel.
4 Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het mascarponemengsel.
5 Meng de koffie met 2 eetlepels Amaretto of Marsala. De lange vingers dompel je hier in onder en laat je enkele seconden maar de koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet slap en te vochtig worden.
6 Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ong. 2 l inhoud. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad. Verdeel nu de overige lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het mascarponemengsel op.
7 Bovenkant gladstrijken. Bestuif met cacao en dek de schaal af met plasticfolie.
8 Laat alles minstens 5 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi net voor het opdienen als versiering met cacaopoeder en prik een klein takje muntblaadjes op de Tiramisu.