Zoek
KAASBOLLETJES
4
40 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 GR BOTER
75 GR BLOEM
0,5 liter melk
peper en zout
nootmuskaat
100 gr parmezaan geraspt
50 gr gruyere geraspt
olie
2 à 3 eiwitten
paneermeel
Bereiding
1
laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij, roer goed tot een roux, die je even laat drogen
2
kruid de melk met peper, zout, en nootmuskaat, roer goed om. giet de melk op de hete roux, en roer goed op het vuur
3
doe er als de saus goed gebonden is, de kaas bij en roer tot die volledig gesmolten is
4
stort het kaasmengsel, op een ingeoliede bakplaat of ini een ondiepe schaal, dek af met plasticfolie, en laat een nachtje opstijven in de koelkast
5
rol balletjes van het opgesteven kaasmengsel, of snij vierkanten
6
klop de eiwitten los met een scheutje olie, en haal er de kroketjes door, wentel door paneermeel
7
bak de bolletjes in de frituurpan op 170°C
KAASBOLLETJES is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met Munsterkaas
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Penne met tomaat-mascarponesaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met Munsterkaas
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Penne met tomaat-mascarponesaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept