KAASBOLLETJES

4
40 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij, roer goed tot een roux, die je even laat drogen
  • 2 kruid de melk met peper, zout, en nootmuskaat, roer goed om. giet de melk op de hete roux, en roer goed op het vuur
  • 3 doe er als de saus goed gebonden is, de kaas bij en roer tot die volledig gesmolten is
  • 4 stort het kaasmengsel, op een ingeoliede bakplaat of ini een ondiepe schaal, dek af met plasticfolie, en laat een nachtje opstijven in de koelkast
  • 5 rol balletjes van het opgesteven kaasmengsel, of snij vierkanten
  • 6 klop de eiwitten los met een scheutje olie, en haal er de kroketjes door, wentel door paneermeel
  • 7 bak de bolletjes in de frituurpan op 170°C

KAASBOLLETJES is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met Munsterkaas
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Penne met tomaat-mascarponesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade met Munsterkaas
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Penne met tomaat-mascarponesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept