'Belgische' quiche met witloof

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C of volg de instructies op de verpakking.
  • 2 Pel de ui en snijd in ringetjes. Verhit 2 eetlepels Solo in een kookpot met deksel en doe er de rode ui in , laat zachtjes enkele minuten met het deksel op de pot stoven. Doe er de azijn en suiker bij en zet het deksel op de pot. Laat zacht stoven. Verhit 2 eetlepels Solo in een pan met deksel. Snijd het witloof in parten en leg ze naast mekaar in de pan. Dek af met bakpapier en laat 10 minuten zacht stoven.
  • 3 Leg het deeg met bakpapier in de quichevorm en prik er enkele gaatjes in. Leg er de helft van de gekarameliseerde ui op. Klop de eieren los met de ricotta, kruid met peper en zout en verdeel over de ui. Dek af met het gestoofde witloof en de rest van de uiringen en rasp er de abdijkaas over. Werk af met wat verse tijmblaadjes.
  • 4 Zet de quiche ongeveer 30-40 minuten in de oven.

'Belgische' quiche met witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept