Zoek
Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels wijnazijn
1 snuifje suiker
zout
Solo Frituurvet
4 eetlepels Bertolli Extra Vergine
1 koffielepel mosterd
zwarte peper
50 g Solo
100 g bloem
3 dl melk
100 g brie zonder korst
vers geraspte nootmuskaat
50 g bloem
paneermeel
2 eieren
50 g vers geraspte oude of Parmezaanse kaas
zwarte peper
150 g veldsla
12 walnoten
1 gekookte rode biet in dunne reepjes
Bereiding
1
Smelt de Solo op een matige vlam.
2
Roer de bloem erdoor en laat 2 min. zachtjes pruttelen.
3
Giet onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje de melk erdoor. Laat nog zachtjes 5 min. doorkoken.
4
Voeg de brie en de Parmezaanse kaas toe en roer tot ze helemaal zijn opgenomen.
5
Neem van het vuur en laat een paar minuten afkoelen.
6
Splits de eieren en roer de dooiers erdoor.
7
Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
8
Bekleed een ondiepe schaal met plasticfolie en stort het mengsel daarop.
9
Dek af met plasticfolie en laat minstens 12 uur in de koelkast opstijven. 1
0
Klop de eiwitten los met een snuf zout. 1
1
Strooi de bloem (50 g) en het paneermeel op twee verschillende platte borden. 1
2
Snij het kaasmengsel in rechthoeken van 5 bij 3 cm. 1
3
Rol de kroketjes door de bloem, het eiwit en ten slotte door het paneermeel. 1
4
Maak de vinaigrette door alles te mengen.1
5
Giet over de gewassen sla en schik mooi op een bord. Versier met de stukjes noot en biet.1
6
Bak de kroketjes in op 190° voorverwarmde Solo Frituurvet, ongeveer 4 min.
Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Andijviesalade met tonijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot
10 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min
Snack
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept