asperges op Vlaamse wijze

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter op een zacht vuur, zonder te laten bakken of pruttelen.
  • 2 Schil de asperges met een dunschiller, van de kop naar de voet. Snij nadien 3 cm van het uiteinde weg. Doe de asperges in een pan met lichtgezouten koud water en breng langzaam aan de kook op een zacht vuur. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit.
  • 3 Laat de asperges in het kokend water liggen tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
  • 4 Schik op borden. Prak de eieren fijn met een vork, meng er de peterselie onder. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

asperges op Vlaamse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept