Zoek
Gevuld witloof
2
0 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
120 gram magere achterham
400 gram witloof
15 gram zachte of vloeibare margarine
1 eetlepel fijngehakte peterselie
nootmuskaat
peper en zout
bechamelsaus
Bereiding
1
Maak het witloof schoon en was het. Hak de achterham fijn en verdeel in zoveel delen als er witloofstronken zijn.
2
Snijd de stukjes langs één kant open en haal er enkele binnenste blaadjes uit. Vul de stronkjes op met de achterham.
3
Smelt de margarine en laat hierin de gevulde witloofstronkjes en de losse blaadjes zacht gaar stoven. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe.
4
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Giet de warme bechamelsaus over het witloof. Versier met de fijngehakte peterselie.
Gevuld witloof is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept