Zoek
Tempura van mini-primeurgroenten
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 liter Solo Frituur OLIE
16 miniwortels
16 groene asperge kopjes
16 minimaïskolven
8 lente-uitjes
225 ml ijswater
115 g witte bloem gezeefd
1 eierdooier
5 cl sojasaus
Bereiding
1
Giet de Solo frituur olie in een kookpan met dikke bodem en verwarm tot op 170°C.
2
Klop het eigeel met een vork snel los in het ijswater.
3
Voeg de bloem in één keer toe en meng snel met een vork.
4
Hoe meer klonters, hoe beter!
5
Dompel de asperges in het deeg en bak ze 3 minuten in de olie.
6
Doe niet te veel groenten tegelijk in de olie om de temperatuur niet te veel te laten zakken.
7
Hou de gebakken groenten warm. Ga verder tot de ingrediënten op zijn.
8
Dien de tempura onmiddellijk op met de sojasaus.
Tempura van mini-primeurgroenten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillon met jonge primeurgroenten
35 min
Bekijk recept
Lentelamsragout
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept