Witloofrolletjes met gerookte zalm

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het witloof snel schoon onder koud, stromend water.
  • 2 Verwijder eventueel de beschadigde blaadjes en de bittere kern aan de onderkant.
  • 3 Laat 30 g Solo smelten in een pan en leg er het witloof in.
  • 4 Laat het stoven op een klein vuur gedurende 30 minuten en draai de stronkjes ondertussen regelmatig om; voeg zout en peper toe.
  • 5 Boter een vuurvaste schotel in.
  • 6 Rol elk witloofstukje in een plakje gerookte zalm en leg in de gratinschotel.
  • 7 Laat de mascarpone smelten in de pan met het bakvocht van het witloof.
  • 8 Voeg het citroensap toe en kruid met nootmuskaat.
  • 9 Proef en breng de saus eventueel nog meer op smaak met een beetje peper. 1
  • 0 Giet die saus over het witloof en bedek met geraspte gruyère. 1
  • 1 Plaats de schotel in de voorverwarmde oven, laat 15 minuten bakken en laat daarna gratineren. Dien op met pasta of met aardappelpuree.

Witloofrolletjes met gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes in spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes met Meesterlyck ham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofrolletjes met ham en kaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept