Zoek
Gratin van pompoen met spek en Comté
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 dikke snede gerookt spek
1 snede pompoen
200 g geraspte Comté
bechamelsaus bereid met 40 g Solo
4 soufflébakvormpjes
Bereiding
1
Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan.
2
Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water.
3
Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
4
Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
5
Neem de 4 ramequins en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes.
6
Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté.
7
Spreid er vervolgens de pompoenbereiding over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is.
8
Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus.
9
estrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen. 1
0
Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Gratin van pompoen met spek en Comté is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept