Gratin van pompoen met spek en Comté

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan.
  • 2 Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water.
  • 3 Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
  • 4 Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
  • 5 Neem de 4 ramequins en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes.
  • 6 Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté.
  • 7 Spreid er vervolgens de pompoenbereiding over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is.
  • 8 Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus.
  • 9 estrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen. 1
  • 0 Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Gratin van pompoen met spek en Comté is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept