Courgettetaart met Comté-kaas

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de courgettes zonder ze te schillen, snij ze in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes.
  • 2 Hak de courgettes in plakjes van 1 cm.
  • 3 Smelt de Solo in een pan, leg er de plakjes courgette in samen met de tuinkruiden en kruid met peper en zout.
  • 4 Braad met deksel op een middelmatig vuur zonder te bruinen.
  • 5 Roer dikwijls en haal het deksel weg als de courgettes gaar zijn.
  • 6 Laat verder braden tot het vocht helemaal verdampt is.
  • 7 Voeg 100 g Comté toe, roer en laat alles afkoelen.
  • 8 Leg het deeg in een taartvorm en schik er de plakjes courgette op.
  • 9 Strooi daarover de overblijvende Comté. 1
  • 0 Klop de eieren op en meng ze met de room. 1
  • 1 Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 1
  • 2 Giet dit mengsel zachtjes over de courgettes en bak de taart 10 minuten in een hete oven van 240 °C. 1
  • 3 Laat nog ongeveer 20 minuten gaarbakken in een matig hete oven van 200 °C. 1
  • 4 Serveer lauw, met een salade.

Courgettetaart met Comté-kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-courgettetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met geitenkaas en beenham
25 min
Bekijk recept