Aspergetaart

8
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en gaar de asperges. Haal de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
  • 2 Bestuif de werkplek en deegroller met bloem en rol het pakje deeg uit.
  • 3 Beboter de springvorm en leg de lap deeg erin. Zorg voor een opstaande rand van een paar centimeter.
  • 4 Strooi de geraspte kaas op de bodem, snij de ham in stukjes en verdeel die over de kaas.
  • 5 Leg daar bovenop de asperges.
  • 6 Klop 3 eieren los, hou een beetje struif achter en klop de rest door de room. Breng het mengsel pittig op smaak met versgemalen peper, zout, Worcestersaus en een mespuntje nootmuskaat.
  • 7 Giet het mengsel over de asperges en strooi er de Parmezaanse kaas over. Bestrijk de rand met de achtergehouden eierstruif.
  • 8 Schuif de taart in de op 220 graden voorverwarmde oven. Bak de taart in 35 tot 40 minuten gaar.
  • 9 Eet smakelijk.

Aspergetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept