asperges op z'n vlaams

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 schil de asperges. kook ze 15-20 minuten in water met een snuifje zout
  • 2 kook de eieren 10 minuten. laat ze afkoelen in koud water. pel ze en prak de dooiers en de eiwitten apart
  • 3 laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen
  • 4 laat de boter smelten (niet kleuren) en doe er een snuifje peper bij
  • 5 schik de asperges op de borden met de zachte punten in dezelfde richting. kruid ze met een snuifje nooitmuskaat. leg op elke portie, mooi op een rijtje, eiderdoor, eiwit en gehakte peterselie.
  • 6 lepel de warme, gesmolten boter over de asperges.
  • 7 serveer meteen.

asperges op z'n vlaams is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept