Brabantse witlooftaart

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - pel de uien en hak fij
  • 2
    - maak witloof en bleekselder schoon, snij in kleine stukjes
  • 3
    - stoof de groenten beetgaar in wat boter
  • 4
    - klop de eieren los en kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg de melk en de helft van de gemalen kaas toe
  • 5
    - boter de taartvorm in en bebloem, bekleed met het kruimeldeeg en prik het in met een vork
  • 6
    - verdeel de gestoofde groenten en de hamreepjes erover en overgiet met het eimengsel
  • 7
    - bestrooi met de rest van de kaas
  • 8
    - bak de taart gedurende 30 min op 200°C in een voorverwarmde oven

Brabantse witlooftaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlooftaart met ham en kruidenkaas
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
witlooftaart
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant met witlooftaart en champignons
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlooftaart
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept