Artisjokken uit de Provence

6
90 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knip de harde delen en punten van de artisjokken weg. Snijd ze in vieren en verwijder het hooi met een scherp mes. Vrijf ze in met citroen, zodat ze niet verkleuren. Kook ze 7-8 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken. Dompel de artisjokken in koude water en laat ze uitlekken. Snipper de uien en knoflook. Snijd de tomaten in vieren.
  • 2 Laat het spek 8 min. koken en snijd het in stukjes.
  • 3 Laat het spek in de hete olie licht kleuren en voeg de artisjokken en ui toe. Laat dit even meebakken en roer er dan knoflook, tomaten en bouquet garni door.
  • 4 Leng het bouillonblokje aan met lauw water en schenk dit over de artisjokken. Voeg de peper en een snufje zout toe en zet het deksel op de pan. Laat de inhoud 1 uur op laag vuur sudderen.
  • 5 Verwijder het bouquet garni en dien de ragoût op.

Artisjokken uit de Provence is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met abrikozen en rozemarijn
35 min
Bekijk recept
Gemakkelijke geitenkaasrolletjes
20 min-
Bekijk recept
Lasagne presto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Anguille De Provence
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept