Tarte tartin met lotus speculoos

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 doe 120 Gr suiker en 2 EL water in een kookpotje en laat het mengsel goudkleurig worden. Giet deze karamelsaus op de bodem van een ronde antikleef bakvorm. Snij de appelen in dunne, halve maantjes zonder schil, en schik ze op de taartbodem in de karamelsaus.
  • 2 Smelt de boter en laat wat afkoelen. Mix de eieren met 100GR suiker en voeg er de gesmolten boter aan toe. Roer er de zelfrijzende bloem onder. Verkruimel de lotus speculoos en meng de kruimels onder het deeg. Verdeel het deeg over de appels en druk wat aan, zodat je geen luchtbellen krijgt.
  • 3 Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 4 Haal de taart uit de oven. Laat wat afkoelen en draai de taart dan voorzichtig om op een bord. Verdeel de taart in stukken over de bordjes en dien op met een bol vanilleroomijs.
  • 5 TIP
  • 6 Roer wat fijngekruimelde speculoos onder het ijs.

Tarte tartin met lotus speculoos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept