1 doe 120 Gr suiker en 2 EL water in een kookpotje en laat het mengsel goudkleurig worden. Giet deze karamelsaus op de bodem van een ronde antikleef bakvorm. Snij de appelen in dunne, halve maantjes zonder schil, en schik ze op de taartbodem in de karamelsaus.
2 Smelt de boter en laat wat afkoelen. Mix de eieren met 100GR suiker en voeg er de gesmolten boter aan toe. Roer er de zelfrijzende bloem onder. Verkruimel de lotus speculoos en meng de kruimels onder het deeg. Verdeel het deeg over de appels en druk wat aan, zodat je geen luchtbellen krijgt.
3 Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
4 Haal de taart uit de oven. Laat wat afkoelen en draai de taart dan voorzichtig om op een bord. Verdeel de taart in stukken over de bordjes en dien op met een bol vanilleroomijs.
5 TIP
6 Roer wat fijngekruimelde speculoos onder het ijs.
Tarte tartin met lotus speculoos is een recept van Solo Open Kitchen