1 Borstel de dikke champignons schoon en draai de steeltjes los. Maak een mengsel van citroensap, sojaolie en olijfolie. Leg hierin de champignonhoedjes en laat ze alle vocht opnemen.
2 Meng de bleu d'Auvergne met malse boter en vul met deze farce.
3 Was de waterkers en laat goed uitlekken.
4 Maak een vinaigrette van notenolie en wat balsamicoazijn.
5 Schik de gevulde champignons op een dubble vel alufolie op de rooster van de barbecue, plooi de randen van de folie op tot een bakje, om alle vrijkomende sappen te kunnen opvangen.
6 Kruid met peper en laat de champignons garen op de grill boven een matig vuur. De chamignons zijn klaar van zodra de kaas begint te smelten.
7 Presentatie. Schik een handvol waterkers op een bord, besprenkel met notenvinaigrette en schik een 3-tal gevulde champignons op de salade, te serveren als voorgerechtje of wachtbordje
Gegrilde champignons met bleu d'Auvergnekaas is een recept van Solo Open Kitchen