Gegrilde tempeh en groenten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de tempeh in plakken van 5 mm.
  • 2 Laat de plakken marineren in een vinaigrette van 4 el sojasaus en 4 el water.
  • 3 Snij de courgette en de wortel in de lengte in plakjes.
  • 4 Snij de aubergines, de ui en de prei in ringen.
  • 5 Snij de paprika in 4, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in plakjes.
  • 6 Besprenkel de groenten met 1 el olijfolie en gril ze op een middelmatig vuur op een hete grillpan.
  • 7 Bestrooi de groenten op het einde met zout en hou warm.
  • 8 Giet de tempeh af en dep droog, gril de plakjes 4 à 5 minuten per kant op de hete grill.
  • 9 Leg de groenten op een zeer warm bord, daar de tempeh op, besprenkel met olijfolie en serveer zeer warm.1
  • 0 Tempeh (gezondheidswinkel) is koek van sojabonen dat gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren gedurende een tweetal dagen.1
  • 1 Dien tempeh steeds warm op, koud wordt hij hard en taai.

Gegrilde tempeh en groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept