2 Laat de plakken marineren in een vinaigrette van 4 el sojasaus en 4 el water.
3 Snij de courgette en de wortel in de lengte in plakjes.
4 Snij de aubergines, de ui en de prei in ringen.
5 Snij de paprika in 4, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in plakjes.
6 Besprenkel de groenten met 1 el olijfolie en gril ze op een middelmatig vuur op een hete grillpan.
7 Bestrooi de groenten op het einde met zout en hou warm.
8 Giet de tempeh af en dep droog, gril de plakjes 4 à 5 minuten per kant op de hete grill.
9 Leg de groenten op een zeer warm bord, daar de tempeh op, besprenkel met olijfolie en serveer zeer warm.1
0 Tempeh (gezondheidswinkel) is koek van sojabonen dat gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren gedurende een tweetal dagen.1
1 Dien tempeh steeds warm op, koud wordt hij hard en taai.