Veggie-stoofpotje

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°., stand oven en grill.
  • 2 Snij de aubergines in plakken van 5 mm, bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet.
  • 3 Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de looksnippers.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen, roer af en toe.
  • 5 Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met pezo.
  • 6 Spoel de aubergines, duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  • 7 Dep droog met keukenpapier en bestuif ze met een fijn zeefje met bloem.
  • 8 Bak de aubergines goudbruin in olijfolie, kruid met versgemalen zwarte peper, laat uitlekken op keukenpapier.
  • 9 Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en schik er een laag aubergineplakken in.1
  • 0 Lepel er de tomatensaus over, bestrooi met basilicumblaadjes en parmezaan.1
  • 1 Schik er vervolgens terug een laag aubergineplakken op, herhaal alles tot de ingrediënten zijn opgebruikt.1
  • 2 Klop het ei los, kruid met pezo en giet dit over de toplaag.1
  • 3 Bestrooi met gratinkaas en plaats 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenlaag goudbruin kleurt.

Veggie-stoofpotje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Veggie pita
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veggie kaas-auberginetosti
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mackerel & Grilled veggie melt
30 min-
Bekijk recept