- 8 ansjovisfilets, fijngehakt"},{"@type":"HowToStep","text":"4. -20 g rozijnen"},{"@type":"HowToStep","text":"5. -20 g pijnboompitten"},{"@type":"HowToStep","text":"6. -20 g gezouten kappertjes, afgespoeld"},{"@type":"HowToStep","text":"7. -50 g ontpitte zwarte olijven"},{"@type":"HowToStep","text":"8. -zout en peper"},{"@type":"HowToStep","text":"9. Verwarm de oven voor op 200°C."},{"@type":"HowToStep","text":"10. Blancheer de struiken andijvie in kokend water met zout (7-8 minuten), laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren. Open de andijvie zodat er in het midden wat ruimte ontstaat."},{"@type":"HowToStep","text":"11. Vermeng de ingrediënten voor de vulling met zout en peper. Vul de andijvieharten hiermee en besprenkel deze met wat olijfolie. Vorm met de handen 1 bal van de vulling en vouw de bladeren eromheen."},{"@type":"HowToStep","text":"12. Leg de gevulde andijvie op 1 bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met paneermeel. Bak ze 30 minuten in de oven en serveer ze warm of koud."}],"recipeYield":"4 "}