Gevulde andijvie

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vulling :
  • 2 -1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3
    - 8 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 4 -20 g rozijnen
  • 5 -20 g pijnboompitten
  • 6 -20 g gezouten kappertjes, afgespoeld
  • 7 -50 g ontpitte zwarte olijven
  • 8 -zout en peper
  • 9 Verwarm de oven voor op 200°C.1
  • 0 Blancheer de struiken andijvie in kokend water met zout (7-8 minuten), laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren. Open de andijvie zodat er in het midden wat ruimte ontstaat.1
  • 1 Vermeng de ingrediënten voor de vulling met zout en peper. Vul de andijvieharten hiermee en besprenkel deze met wat olijfolie. Vorm met de handen 1 bal van de vulling en vouw de bladeren eromheen.1
  • 2 Leg de gevulde andijvie op 1 bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met paneermeel. Bak ze 30 minuten in de oven en serveer ze warm of koud.

Gevulde andijvie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept