1 Verwarm de oven voor op 180° C. Ontrol het kruimeldeeg in een grote, ingevette taartvorm. Snij de stukjes deeg die over de randen uitsteken eraf. Bak het deeg zo'n 5 minuten voor in de oven (leg eventueel bakknikkers op het rauwe kruimeldeeg om de bodem blind te bakken).
2 Snij de prei in dunne reepjes. Verhit de Solo in een pan en bak de fijngesneden prei enkele minuten op een hoog vuur.
3 Snij de 3 soorten kaas in blokjes en bedek de gebakken deegbodem ermee. Voeg daaraan de gebakken prei toe.
4 Meng de room met de eieren en kruid met peper. Giet over de kaas en prei. Besprenkel de taart met de noten en laat 20 minuten bakken in de oven.
5 Maak intussen een slaatje met de witloof: snij de witloof in schijfjes en meng met de citroenschil en enkele blaadjes basilicum.
Taart met 3 kazen en noten met een witloofslaatje is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen