Zoek
witloof in gerookte zalm
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 grote sneden gerookte zalm en 250 gr grijze garnalen
8 dl room en 400 gr mascarpone
3 blokjes visbouillon
150 gr gemalen kaas en 2 dl witte wijn
Bereiding
1
verwarm de oven voor op 200° en stoof of kook witloof beetgaar
2
Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in, voeg er de room aan toe en roer stevig.
3
Schep er de mascarpone bij en laat smelen onder voortdurend roeren. Indien de saus te vloeibaar is , dik ze dan in met maizena express.
4
Knijp het overtollige vocht uit de witloofstronkjes en rol ze elk in een plak gerookte zalm
5
Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal en overgiet ze met de saus waaraan je de helft van de garnalen hebt toegevoegd
6
Bestrooi met de kaas en plaats 30 a 40 min. in een voorverwarmde oven.
7
Serveertips
8
Bestrooi met de rest van de garnalen en serveer.
witloof in gerookte zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept