Witloofstamppot

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in zout water en giet ze af. Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en 1 dl gevogeltefond, peper en zout. Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over. Meng de stamppot met een vork. Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in. Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.
  • 2 Als garnituur:
  • 3 -Gefrituurde peterselie met zeezout
  • 4 -witloofblaadjes
  • 5 -gedroogde broodkorstjes

Witloofstamppot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kabeljauwhaasje met witloofstamppot
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofstamppot met gepocheerd ei
0 min
Bekijk recept

kabeljauwhaasje met witloofstamppot
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofstamppot met gepocheerd ei
0 min
Bekijk recept