1 Leg de blokjes aubergine in lagen in een vergiet en strooi over iedere laag flink wat zout. Laat 30 minuten staan en spoel ze af. Dep ze droog met keukenpapier.
2 Verhit op 2 eetlepels na alle olie in een grote koekenpan en bak de aubergineblokjes op hoog vuur bruin in ca. 5 minuten. Bestrooi ze met de oregano en wat zout.
3 Doe de resterende olie in een andere pan en bak daarin de ui, knoflook en bleekselderij. Doe na 3 minuten de olijven, kappertjes, suiker, rode-wijnazijn erbij en bak een paar minuten mee tot de azijn wat verdampt is. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.
4 Giet het teveel aan olie van de aubergineblokjes af en doe ze bij de andere groenten. Laat nog 3 minuten sudderen en maak op smaak af met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe of een scheutje olijfolie. Strooi de peterselie erover en serveer warm of koud.