2 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden
3 3 peentjes, juliënne gesneden
4 3 dl. water
5 3 dl. blanke natuurazijn
6 6 afgestreken eetlepels suiker
7 2 theelepels Koenjit
8 1 theelepel Ketoembar
9 peper en zout1
0 Benodigdheden1
1 Magnetronschaal1
2 Weckpotten of andere glazen, goed afsluitbare, potten1
3Voorbereiding 1
4 In de schaal water, azijn, suiker, peper, zout, koenjit en ketoembar door elkaar roeren en 5 minuten op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Goed doorroeren tot de suiker is opgelost. De gesneden kool en peen erdoor scheppen en 8 minuten op vol vermogen in de magnetron koken. 1
5 Ondertussen de potten goed schoonmaken. 1
6 De atjar in de potten doen, af laten koelen. 1
7 Opmerking1
8 Deze Atjar is, mits goed afgesloten, maanden houdbaar in de koelkast. Ook na openen is het nog heel lang houdbaar.1