Atjar

2
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ingrediënten
  • 2 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden
  • 3 3 peentjes, juliënne gesneden
  • 4 3 dl. water
  • 5 3 dl. blanke natuurazijn
  • 6 6 afgestreken eetlepels suiker
  • 7 2 theelepels Koenjit
  • 8 1 theelepel Ketoembar
  • 9 peper en zout1
  • 0 Benodigdheden1
  • 1 Magnetronschaal1
  • 2 Weckpotten of andere glazen, goed afsluitbare, potten1
  • 3
    Voorbereiding
    1
  • 4 In de schaal water, azijn, suiker, peper, zout, koenjit en ketoembar door elkaar roeren en 5 minuten op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Goed doorroeren tot de suiker is opgelost. De gesneden kool en peen erdoor scheppen en 8 minuten op vol vermogen in de magnetron koken. 1
  • 5 Ondertussen de potten goed schoonmaken. 1
  • 6 De atjar in de potten doen, af laten koelen. 1
  • 7 Opmerking1
  • 8 Deze Atjar is, mits goed afgesloten, maanden houdbaar in de koelkast. Ook na openen is het nog heel lang houdbaar.1
  • 9 Heerlijk bij alle nasi, bami en rijstgerechten.

Atjar is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Roerbakmie met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roerbakmie met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept