Witloof op grootmoeders wijze

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 eieren hard koken
  • 2 witloof halveren en bitter hart eruit nemen en even aanstoven in klontje solo tot ze bijna gaar zijn en kruiden met zout en peper naar eigen smaak
  • 3 water tot kookpunt brengen en bouillonblokje oplossen, tomatenpuree toevoegen
  • 4 witloof in ovenvaste kom schikken, eitjes halveren en errond schikken, tomatensaus toevoegen, overstrooien met gemalen gruyerekaas
  • 5 zet de schotel in voorverwarmde oven op 160 graden (warme luchtoven) ongeveer 20 min.
  • 6 serveren met frans brood (eventueel warm gemaakt in oven)

Witloof op grootmoeders wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept