Zoek
Witloof op grootmoeders wijze
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg witloof
4 eieren
1 blikje tomatenpuree
1 vetarm bouillonblokje (runds)
200 ml water
1 klontje solo
500 gram gruyere kaas gemalen
zout en peper
Bereiding
1
eieren hard koken
2
witloof halveren en bitter hart eruit nemen en even aanstoven in klontje solo tot ze bijna gaar zijn en kruiden met zout en peper naar eigen smaak
3
water tot kookpunt brengen en bouillonblokje oplossen, tomatenpuree toevoegen
4
witloof in ovenvaste kom schikken, eitjes halveren en errond schikken, tomatensaus toevoegen, overstrooien met gemalen gruyerekaas
5
zet de schotel in voorverwarmde oven op 160 graden (warme luchtoven) ongeveer 20 min.
6
serveren met frans brood (eventueel warm gemaakt in oven)
Witloof op grootmoeders wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept