melanzane alla parmigiano

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine in de lengte in plakjes van +/- 0,5 cm dik. Haal ze door de bloem en frituur ze tot ze goudbruin zijn op een 180°C. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Kruiden met peper en zout.
  • 2 Snijd de mozzarella in plakjes.
  • 3 Neem een ovenschotel en doe daar eerst een laagje tomatensaus in, verdeel vervolgens de aubergines, met een beetje basilicum en plakjes mozzarella. Tussen elk laagje ook een beetje Parmezaanse kaas strooien en naar believen afkruiden met peper en zout. Herhaal dit tot dat de kom vol is en werk af met de resterende Parmezaanse kaas.
  • 4 Zet de kom in de oven en laat het geheel een 20 à 25 minuten bakken op een 180 à 200°C, afhankelijk van de grootte van de kom.

melanzane alla parmigiano is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picknickbol met tonijn
20 min
Bekijk recept
Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Perline in kruidige tomatensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carbonara con melanzane (carbonara met aubergine)
30 min-
Bekijk recept
Lasagne melanzane
Bekijk recept
Parmigiana di melanzane
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melanzane van Patricia Fusco
40 min Bijgerecht
Bekijk recept