Taart met kerstomaatjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Rol het bladerdeeg dun uit en leg het in een met bakpapier beklede ovenschotel. Prik een paar gaatjes in het deeg en laat het zo'n 5 minuten garen in de oven zodat het wat uitdroogt.
  • 3 Snij intussen de uien in ringen. Doe ze in een pan met 2 flinke eetlepels balsamicocrème en laat ze karamelliseren.
  • 4 Haal het gedroogde bladerdeeg uit de oven. Beleg het achtereenvolgensmet snippers rauwe ham, gekaramelliseerde ui en kerstomaatjes. Kruid met peper en fleur de sel.
  • 5 Bak de taart ongeveer 25 minuten in de oven. Een paar minuten voor je de taart uit de oven haalt, kun je er nog een tekening op maken met de balsamicocrème.
  • 6 Garneer met basilicum.

Taart met kerstomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaatjes gevuld met pesto
Bekijk recept
Italiaans spiraalbrood
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept