1 Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2 Pel de uien, snij doormidden en vervolgens in halve boogjes , kuis het witloof en snij het in de lengte doormidden.
3 Smelt 1 el solo in een braadpan en stoof de ui glazig, haal uit de pan en hou apart.
4 Doe opnieuw 1 el solo in dezelfde pan en bak het witloof aan beide zijden lichtjes goudbruin, bestrooi met de suiker en de tijm, laat even karamelliseren, kruiden met pezo.
5 Verwarm de oven voor op 200°.
6 Rol het bladerdeeg uit en snij het overtollige bakpapier rondom weg, leg het bladerdeeg met papier in een bakvorm van 28 cm diameter en 10 cm hoog, druk de kanten goed aan, prik de bodem in met een vork en vouw de boord dubbel.
7 Klop de eieren los met een flinke scheut room, kruiden met pezo.
8 Strijk de boord van het bladerdeeg in met wat eimengsel.
9 Bedek de bodem met het uitgelekte witloof, bestrooi met verkruimelde feta en geroosterde pijnboompitten en de ui.1
0 Verdeel het eimengsel over de quiche en zet 30 à 35 minuten in de warme oven.1
1 Haal de quiche uit de oven en bestrooi met wat verbrokkelde feta, tijm en eventueel wat rucola.1
2 Dien goed warm op, eventueel met vers stokbrood.