Zoek
Groentesnippers met zoetzure dipsaus
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g tarwebloem
1 mespunt cayennepeper
4 tl olijfolie
12 el koud water
100 g broccoli (in roosjes)
100 g bloemkool (in roosjes)
50 g sperziebonen
1 grote wortel in reepjes
1 rode paprika
2 eiwitten
olie voor het frituren
zout
Bereiding
1
Zeef de bloem boven een kom en voeg de cayennepeper en een mespunt zout toe.
2
Maak een kuiltje in het midden.
3
Klop geleidelijk de olie en het koude water door de bloem tot een glad beslag is ontstaan.
4
Kook de groenten 5 min in kokend water en laat ze goed uitlekken.
5
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag.
6
Haal de groenten door het beslag en schud het teveel eraf.
7
Verhit de olie tot 180°C.
8
Frituur de groenten in porties in 1 à 2 min goudkleurig.
9
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.1
0
Breng alle ingrediënten voor de saus in een pan al roerend aan de kook tot een dikke en heldere saus is ontstaan.1
1
Serveer deze saus bij de groentesnippers.
Groentesnippers met zoetzure dipsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min
Snack
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min
Snack
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min
Snack
Bekijk recept
Op zijn vel geroosterde kabeljauwfilet met
80 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili con carne I
Bekijk recept
Preiroomsoep met gedroogde ham
0 min
Bekijk recept
Preiroomsoep met gedroogde ham
0 min
Bekijk recept