Groentebrood

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een pan en roerbak de prei en look in 2 min.
  • 2 Voeg de overige groenten toe en roerbak het geheel nog eens 3 à 4 min.
  • 3 Voeg de bloem toe en verhit alles 1 min.
  • 4 Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon, melk en witte wijn toe.
  • 5 Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus indikken.
  • 6 Voeg de oregano, zout en peper toe naar smaak.
  • 7 Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 38 x 15 cm.
  • 8 Rol de ander helft van het deeg uit tot dezelfde vorm maar iets groter. Leg de kleine rechthoek op een bakplaat, bekleed met vochtig bakpapier.
  • 9 Schep de vulling op het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij.1
  • 0 Snijd in het midden van de grote rechthoek parallelle gleuven en laat een rand van 2,5 cm vrij.1
  • 1 Strijk ei op de randen van de kleine rechthoek en de grote lap deeg er bovenop. Druk de randen goed aan om ze te sluiten.1
  • 2 Strijk ei op het hele brood en bak het in 30 à 35 min in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin.1
  • 3 Serveer het groentebrood heet.

Groentebrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker