Zoek
Groentebrood
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g bladerdeeg
1 ei geklopt
2 el boter
1 stengel prei (gesneden)
2 teentjes geperste knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
50 g champignons
75 g kleine asperges
2 el bloem
6 el groentebouillon
6 el melk
4 el droge witte wijn
1 el fijn gehakte oregano
zout & peper
Bereiding
1
Smelt de boter in een pan en roerbak de prei en look in 2 min.
2
Voeg de overige groenten toe en roerbak het geheel nog eens 3 à 4 min.
3
Voeg de bloem toe en verhit alles 1 min.
4
Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon, melk en witte wijn toe.
5
Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus indikken.
6
Voeg de oregano, zout en peper toe naar smaak.
7
Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 38 x 15 cm.
8
Rol de ander helft van het deeg uit tot dezelfde vorm maar iets groter. Leg de kleine rechthoek op een bakplaat, bekleed met vochtig bakpapier.
9
Schep de vulling op het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij.1
0
Snijd in het midden van de grote rechthoek parallelle gleuven en laat een rand van 2,5 cm vrij.1
1
Strijk ei op de randen van de kleine rechthoek en de grote lap deeg er bovenop. Druk de randen goed aan om ze te sluiten.1
2
Strijk ei op het hele brood en bak het in 30 à 35 min in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin.1
3
Serveer het groentebrood heet.
Groentebrood is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker