asperges met garnalensaus en aardappelen

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Schil de asperges zoals je een wortel zou schillen. Stoom of kook de asperges (+-30 à 40 mins stomen).
  • 2
    - Schil de aardappelen en kook in water. Voeg als het water kookt ook 1 groentebouillonblokje bij, dat geeft een lekkere smaak aan de aardappelen.
  • 3
    - Als de asperges nog 10 minuten moeten stomen, kook ik 2 eitjes (of als je liever vis hebt, kan je ook wat kabeljauw stomen bij de asperges, ook een halfuurtje) en maak ik de saus:
  • 4 * Neem een kleine pot en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
  • 5 * Voeg al roerend de bloem toe
  • 6 * Laat 1 minuutje staan op het vuur
  • 7 * Giet de melk er in kleine hoeveelheden bij , roer goed. Na enkele minuten zie je dat de saus goed begint te binden.
  • 8 * Voeg er 3/4 van de garnalen bij en indien je graag gekruid eet ook nog wat peper en 1/4 van een bouillonblokje. Laat de saus nog enkele minuten de smaak van de garnalen opnemen en dan is alles klaar.
  • 9 Smakelijk

asperges met garnalensaus en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept