3 Bak voor de tomatensaus de ui, knoflook en basilicum 3-4 min. op zacht vuur in de olie. Voeg de gezeefde tomaten toe en kook de saus circa 20 min. op zacht vuur tot hij goed dik is. Breng op smaak met zout, peper en de verse tomaatblokjes.
4
2
5 Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 3-4 mm dik. Bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze licht met bloem.
6
3
7 Leg de plakken courgette dakpansgewijs in lagen in een ingevette ovenschaal. Leg tussen elke laag wat plakken mozzarella en strooi er een beetje geraspte kaas over.
8
4
9 Herhaal deze lagen en eindig met een laag courgette.1
0
51
1 Schenk de tomatensaus in de schaal en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas. Gratineer het gerecht 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 225ºC.1
2
61
3 Circa 390 Kcal p.p.
Gratin van courgette. lekker en slank. is een recept van Solo Open Kitchen