1 Halveer de puntpaprika's en de groene paprika en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Snijd in repen. Halveer de tenen knoflook in de lengte.
2 Breng 400 ml water met de azijn aan de kook. Voeg een mespunt zout toe. Voeg de paprika en knoflook toe en kook 8 min. Laat uitlekken.
3 Doe de paprika en knoflook ine een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met paper en zout en serveer.
4 Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren berieiden, bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
5 Bevat p.p.: 60 kcal* 1 g eiwit* 15 g vet* 4 g koolhydraten*ptijs p.p. € 0,95
6 Tip: sott'olio betekent ' onder de olie'. Het is een ouderwetse manier om bijvoorbeeld groente in te maken. Door groente eert te gaan garen en daarna te beweren onder de olie blijft de groente lang goed. Wil je de paprika's een paar dagen bewaren, schenk er dan wat meer olie over en zet afgedekt in de koelkast.