Paprika's in olie

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de puntpaprika's en de groene paprika en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Snijd in repen. Halveer de tenen knoflook in de lengte.
  • 2 Breng 400 ml water met de azijn aan de kook. Voeg een mespunt zout toe. Voeg de paprika en knoflook toe en kook 8 min. Laat uitlekken.
  • 3 Doe de paprika en knoflook ine een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met paper en zout en serveer.
  • 4 Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren berieiden, bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
  • 5 Bevat p.p.: 60 kcal* 1 g eiwit* 15 g vet* 4 g koolhydraten*ptijs p.p. € 0,95
  • 6 Tip: sott'olio betekent ' onder de olie'. Het is een ouderwetse manier om bijvoorbeeld groente in te maken. Door groente eert te gaan garen en daarna te beweren onder de olie blijft de groente lang goed. Wil je de paprika's een paar dagen bewaren, schenk er dan wat meer olie over en zet afgedekt in de koelkast.

Paprika's in olie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept