1 Wij zijn echt gek op ui, als er ergens ui in kan dan doen we dat. Een heerlijk en eenvoudig bijgerecht: Ze smaken natuurlijk ook erg goed als snack, warm of koud!
2 Begin met het voorverwarmen van de oven op ongeveer 230 graden.Spray een bakplaat in met een bakspray, een beetje olie of wat bakpapier.
3 Verkruimel de chips in een plastic zakje of in een keukenmachine.Doe dan een beetje van de verkruimelde chipjes in een schaal. Niet alles in 1x doen want doordat je de uienringen eerst in een soort beslagje doet en daarna in de chips, kan de chips heel zompig worden.Dus doe elke keer een beetje chips erbij.
4 Voeg bij de chips een klein beetje chilipoeder toe.
5 Mix in een andere kom de karnemelk, 4 eetlepels bloem, 1 ei en een beetje zout en peper.
6 Snijd daarna de ui(en) in grote ringen.
7 Het handigste is om alleen de grote ringen te gebruiken en de kleinere ringetjes voor iets anders te gebruiken.
8 Doe de 60 gram bloem in een plastic zakje en doe daar de grote uienringen in en schud het goed door elkaar zodat de uienringen onder de bloem zitten.
9 Doop daarna een uienring in het karnemelk-bloem mengsel en dan in de chipskruimels en leg hem dan op de bakplaat. Ga zo door totdat je alle uienringen hebt gebruikt.1
0 De uienringen kunnen daarna voor ongeveer 15-20 minuten de oven in, tot ze er lekker bruin en krokant uitzien.1
1 Serveer er een lekker sausje bij, bijvoorbeeld een bakje sweet chili en je hebt een heerlijk bijgerecht of een pittige en hartige snack.