1 Rol het ontdooide bladerdeeg uit en snij er 2 cirkels uit voor een taartvorm van 20 cm doorsnee: een cirkel met een doorsnee van 26 cm en een van 22 cm.
2 Bekleed de taartvorm met het grootste stuk en bestrijk het met losgeklopt eiwit.
3 Stoof de gewassen spinazie 10 minuten met een gesnipperde ui, 1 teentje knoflook-uit-de-knijper en een scheutje dragonazijn.
4 Laat de groenten uitlekken in een vergiet en druk ze goed uit. Schep ze om met de geraspte Goude en kruid met peper en nootmuskaat.
5 Schep dit in de taartbodem en beleg met plakjes hardgekookt ei. Leg de tweede deegcirkel erop en druk de randen goed aan.
6 Prik enkele keren met een vork en schuif de taart 20 minuten in een hete oven (200°C).
7 Dien op als warme maaltijd.
8 Tip: Je kan ook 6 kleine eenpersoonstaartjes maken. als warm hapje bij de lunch bijvoorbeeld