Provençaalse paprikasalade

4
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gril de paprika's op 200° in de oven tot ze zwart zien, draai ze tussentijds eens om.
  • 2 Leg de paprika's in een plastieke zak en sluit de zak goed af.
  • 3 Na een uur kan je de paprika's schillen.
  • 4 Het sap van de paprika in de zak moet bijgehouden worden.
  • 5 Snij de look en peterselie in kleine stukjes.
  • 6 Snij de paprika in schijfjes.
  • 7 Maak in een vuurvaste schotel laagjes van: paprika, peper en zout, look, peterselie, enz.
  • 8 Schenk olijfolie over de paprika zodat ze juist ondergedompeld zijn.
  • 9 Voeg het sap van de paprika toe.1
  • 0 Zet de vuurvaste schotel op 180° in de oven en laat 20 minuten bakken.1
  • 1 Laat de de schotel afkoelen en serveer de paprika koud.

Provençaalse paprikasalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasalade met taugé
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept