Zoek
witloof voor kinderen (en niet liefhebbers van
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 struikjes witloof
40 gr solo
snuifje zout
beetje citroensap
1 kleine ajuin
1 wortel
40 gr bloem
1 lepel tomatenpuree
peper
zout
laurier
thijm
100 gr gemalen gouda of gruyere kaas
Bereiding
1
witloof in stukken snijden (ringetjes van zo'n 2 cm),
2
witloof spoelen en koken. dit apart houden tot saus klaar is.
3
solo smelten in de pan en fijngesnipperde ajuin toevoegen.
4
laten stoven en fijngesneden wortelblokjes toevoegen.
5
10 tal minuten laten stoven.
6
bloem toevoegen en stevig roeren, tomatenpuree toevoegen.
7
bouillon toevoegen en de saus kruiden, laat 5 tal minuten koken.
8
laurier en thijm verwijderen.
9
een deel van de kaas onder de saus roeren.1
0
het gekookte witloof toevoegen.1
1
alles nu in vuurvaste schaal doen en bestrooien met kaas.1
2
laten gratineren.1
3
tip: als vlees er vogelnestjes bij serveren...
witloof voor kinderen (en niet liefhebbers van is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept