Walnoot-erwten-quiche

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verthit de vetstof in een pan en rooster de gehakte walnoten goudbruin (drietal minuutjes). Roer regelmatig en zorg dat de noten niet aanbranden. Laat ze daarna afkoelen.
  • 2 Haal het bladerdeeg uit het pak en rol samen met het bakpapier uit en leg in de bakvorm.
  • 3 Snij de waterkers grof.
  • 4 Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • 5 Meng de waterkers, de erwten en de walnoten onder elkaar en verdeel over de boden van het bladerdeeg.
  • 6 Klop de eieren los met de sojaroom. Meng er de geraspte kaas onder en kruid met peper. Giet in de bakvorm.
  • 7 Snij de kerstomaatjes in 2 en verdeel ze in het eiermengsel, met de snijkant naar boven.
  • 8 Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over het geheel.
  • 9 Zet in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat bakken gedurende 35-40 minuten.

Walnoot-erwten-quiche is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept