Zoek
Lentequiche met groene asperges, ricotta
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg
4 eieren
250 gr ricotta
30 gr geraspte kaas naar keuze
200 gr groene asperges
2 rode uien
200 gr cherrytomaatjes
250 gr hamblokjes
snufje nootmuskaat
pezo
boter om in te vetten
1 el paneermeel
Bereiding
1
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quiche of taartvorm in met boter en bekleed met deeg of velletjes blader( hartig taart)deeg.
2
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.
3
Verdeel de asperges,ui,cherrytomaatjes en hamblokjes over de bodem.
4
Klop de eieren met de ricotta en geraspte kaas los in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
5
Schenk het eimengsel gelijkmatig over de groente. Zet de hartige taart ongeveer 40 minuten in de oven totdat de bovenkant licht gebruind is.
6
Controleer ook even met een sateprikker of hij ook gaar is van binnen.
7
BRON : Leuke recepten ( aangepast)
Lentequiche met groene asperges, ricotta is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige Lentequiche
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lentequiche met asperges
0 min
Bekijk recept