Hartige tomatentaart met amandelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm (ca. 24 cm Ø) in met ½ el Bertolli Vloeibaar en bedek de vorm met het deeg.
  • 2 Was en snijd de prei in smalle ringen. Houd een lepel prei apart. Bak de rest 4 min. in 1 el Bertolli Vloeibaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 3 Klop de eieren los in een grote schaal en meng met de prei, de saus, de helft van de kaas en de amandelen. Schep het mengsel in de beklede bakvorm en bestrooi met de rest van de kaas. Laat de taart in de hete oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden. Snijd ondertussen de bietjes in kleine partjes.
  • 4 Meng de achtergehouden prei met de olijfolie, de balsamicoazijn, wat (versgemalen) zwarte peper en wat zout. Snijd de hartige taart aan tafel in punten. Serveer de salade erbij.

Hartige tomatentaart met amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept