rode bieten stoemp

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de verse bieten, snij ze in stukken en doe ze in koud water op het vuur. Voeg een deel van de suiker toe en laat ze opkoken.Giet ze af, spoel onder koud water en laat ze terug opkoken met wat suiker. Herhaal dit drie keer en laat ze dan doorkoken tot ze gaar zijn (40 min tot een uur).
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel ze en zet ze op een vuur in koud, gezouten water. Laat ze koken tot ze gaar zijn.
  • 3 Giet de rode bieten, samen met het sap, bij de aardappelen. Laat ze nog even samen koken En giet alles af en schud droog boven het vuur.
  • 4 Stamp tot puree en voeg de boter, de room en het eitje toe. Rasp de appel hierbij en roer stevig door met een garde.

rode bieten stoemp is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept