1 Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en rasp de courgettes. Meng de geraspte courgette met een snuifje zout en laat uitlekken in een zeef.
2 Verwarm de oven voor op 150°C.
3 Pel de knoflook en hak deze fijn.
4 Hak de tuinkruiden fijn en meng deze met de crème fraîche. Breng de kruidencrème op smaak met zout en eventueel verse peper.
5 Mix een glad beslag van de bloem, eieren, het bouillonketeltje en 2 dl water. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte courgette en meng de geraspte courgette met de knoflook door het beslag.
6 Verhit 2 el vloeibare margarine in een pan en schep 4 hoopjes beslag in de pan. Bak de blini’s tot ze net droog zijn, draai ze nog even om tot de onderkant gekleurd is.
7 Houd de blini’s warm in de oven tot het opdienen.
8 Serveer de blini’s met de koude kruidencrème.
Courgette blini’s met kruidencrème is een recept van Solo Open Kitchen