Courgette blini’s met kruidencrème

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en rasp de courgettes. Meng de geraspte courgette met een snuifje zout en laat uitlekken in een zeef.
  • 2 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 3 Pel de knoflook en hak deze fijn.
  • 4 Hak de tuinkruiden fijn en meng deze met de crème fraîche. Breng de kruidencrème op smaak met zout en eventueel verse peper.
  • 5 Mix een glad beslag van de bloem, eieren, het bouillonketeltje en 2 dl water. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte courgette en meng de geraspte courgette met de knoflook door het beslag.
  • 6 Verhit 2 el vloeibare margarine in een pan en schep 4 hoopjes beslag in de pan. Bak de blini’s tot ze net droog zijn, draai ze nog even om tot de onderkant gekleurd is.
  • 7 Houd de blini’s warm in de oven tot het opdienen.
  • 8 Serveer de blini’s met de koude kruidencrème.

Courgette blini’s met kruidencrème is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept