Vegetarische moussaka met gegrilde groenten

4
65 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook de aardappel ca. 10 min. in ruim kokend water. Afgieten.
  • 2 Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel en snijd de uien in schijfjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een grillpan of grilplaat.
  • 4 Meng de groenten met de vloeibare margarine. Gril de groenten in verschillende porties 5 min. in de hete grillpan.
  • 5 Meng het vegetarisch gehakt met de gedroogde kruiden en de gepelde tomatenblokjes.
  • 6 Schep wat van de gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal.
  • 7 Verdeel hier een laag aardappelschijfjes en een laag gegrilde groenten over. Eindig met de gehaktsaus. Herhaal tot alles op is.
  • 8 Maak de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking . Klop het ei erdoor. Schenk de witte saus over de gehaktsaus in de ovenschaal. Verkruimel de fetakaas erover.
  • 9 Bak de moussaka in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.1
  • 0 Zet de ovenschaal op tafel en verdeel aan tafel over 4 borden.

Vegetarische moussaka met gegrilde groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept