1 Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook de aardappel ca. 10 min. in ruim kokend water. Afgieten.
2 Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel en snijd de uien in schijfjes.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een grillpan of grilplaat.
4 Meng de groenten met de vloeibare margarine. Gril de groenten in verschillende porties 5 min. in de hete grillpan.
5 Meng het vegetarisch gehakt met de gedroogde kruiden en de gepelde tomatenblokjes.
6 Schep wat van de gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal.
7 Verdeel hier een laag aardappelschijfjes en een laag gegrilde groenten over. Eindig met de gehaktsaus. Herhaal tot alles op is.
8 Maak de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking . Klop het ei erdoor. Schenk de witte saus over de gehaktsaus in de ovenschaal. Verkruimel de fetakaas erover.
9 Bak de moussaka in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.1
0 Zet de ovenschaal op tafel en verdeel aan tafel over 4 borden.
Vegetarische moussaka met gegrilde groenten is een recept van Solo Open Kitchen