Risotto met groene groenten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de soep met de wijn.
  • 2 Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • 3 Verwarm 3 el van de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 min. op een laag vuur. Draai het vuur hoog, meng de rijst en de helft van de gedroogde tomaten erdoor en roer beetje bij beetje Ÿ van de hete soep met wijn erdoor. Laat de risotto op een laag vuur in 20-25 min. gaar worden. Vaak roeren. Voeg als de risotto nog niet helemaal gaar is maar wel droog begint te worden nog een grote lepel (hete) soep toe.
  • 4 Rooster ondertussen de amandelen in een droge pan lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
  • 5 Snijd de komkommer in sneedjes. Meng de komkommer met de rest van de gedroogde tomaten, de azijn en 3 el olie van de gedroogde tomaten. Voeg zout en peper maar smaak toe.
  • 6 Zet het vuur onder de risotto uit. Roer er 2 el vloeibare margarine door, leg een deksel op de pan en laat de risotto 2 min. staan. Roer de helft van de kaas en de helft van de amandelen erdoor. Serveer de risotto in warme diepe borden, strooi de rest van de amandelen en kaas erover. Serveer de salade er apart bij.

Risotto met groene groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept