Bladerdeegtaartje met asperges en zalm

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de 2 eieren hard, pel ze en hak ze grof. Snijd de zalm in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Meng het ei met de zalm en peterselie. Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.
  • 2 Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren. Snijd de asperges in stukken van 6 cm.
  • 3 Halveer ondertussen de plakjes bladerdeeg. Leg steeds 2 helften op elkaar en rol ze iets uit, tot rechthoekige lapjes van ongeveer 12 x 6 cm. Bestrijk ze met eidooier en bestrooi ze met amandelschaafsel en (zee)zout. Leg op een bakplaat en bak ze in de oven in 15 min goudbruin en knapperig.
  • 4 Bereid ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs door. Beleg de onderste helft met stukken asperge. Verdeel het ei-zalmmengsel erover en schep over elk taartje enkele lepels saus. Dek elk taartje af met de bovenkant van het bladerdeeg.
  • 5 Verdeel de bladerdeegtaartjes over de borden en serveer.

Bladerdeegtaartje met asperges en zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Bladerdeegtaartje met peer
Bekijk recept
Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom
30 min -
Bekijk recept
Bladerdeegtaartje met perzik
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalen-tomatentaartje
30-60 min -
Bekijk recept