Rode kool met worst en gekookte aardappelen

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kool in 2 en verwijder de harde witte kern. Snipper de rest fijn. Pel de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze, indien nodig, in gelijke stukken zodat ze egaal garen.
  • 2 Warm een pot, giet er 4 eetlepels vloeibare margarine in en stoof er de ui in. Voeg er de rode kool, de azijn, de suiker, de kruidnagels, de laurier, de tijm en eventueel de aalbessenjam bij. Giet er 2,5 dl water bij en roer er het bouillonblokje bij. Laat op zacht vuur, met het deksel op de pot, 25 minuten garen.
  • 3 Voeg dan de appels toe en kruid met peper en zout. Laat nog 20 minuten garen.
  • 4 Doe de aardappelen in een pot en voeg water bij tot ze net onderstaan, breng aan de kook en laat garen.
  • 5 Bak ondertussen de worsten op matig heet vuur aan alle kanten gaar in de rest van de margarine. Dien het vlees op met de aardappelen en de rode kool.

Rode kool met worst en gekookte aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept