1 Verwarm de oven voor op 180°C. Was en snij de groenten. Doe twee soepl olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Na een tweetal minuten voeg je de wortel en de prei toe, dan na een 3-4 minuten de courgette en erwten. Bieslook (of het kruid dat je gekozen hebt), 1/2 kl zout en wat peper toevoegen. Laat dit met af en toe om te roeren, een 10 minuten garen (al dente). Doe de bloem, de rest van het zout, het bakpoeder en de kaas in een kom. Meng goed onder elkaar. Roer de groenten hieronder. Klop de eieren los samen met de melk. Doe de olijfolie onder het groenten mengsel en daarna de eieren met de melk. Roer een 10 minuten, zodat het deeg luchtig wordt. Bekleed een vorm met bakpapier en giet het deeg erin. Bak ongeveer een 35 minuten, zet de oven uit en laat er nog een 15 minuten in staan.
Zachte groenten cake - Torta salata soffice alle is een recept van Solo Open Kitchen